Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευθύνης του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.

"Μικρές Ιστορίες"Έκθεσης Φωτογραφίας απο τον «Ελείτροχο»

Μία έκθεση που αξίζει να επισκεφτείτε  για δύο λόγους, πρώτον γιατί ως θέμα σίγουρα είναι ενδιαφέρον και δεύτερον συμμετέχει και ο συντοπίτης μας Γκίκας Παπαγρηγορίου.

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», και το Βιβλιοπωλείο Ν.&Σ. Μπατσιούλας σάς προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο: "Μικρές Ιστορίες", που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30, στο χώρο του βιβλιοπωλείου στη Θήβα, Πελοπίδου 5.

Συμμετέχουν οι:
Λακιώτης Γρηγόρης
Μπεκρής Δημήτρης
Παπαγρηγορίου Γκίκας
Σερταρίδη Βικτώρια
Τσαπρούνη Γιώτα

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου - Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ώρες: Ωράριο καταστημάτων

Είσοδος: Ελεύθερη

Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη

Μαρία Φουστανελλά

Προσεχώς... σίτιση με κουπόνια στα σχολεία


Προσεχώς... σίτιση με κουπόνια στα σχολεία
Προσεχώς... σίτιση με κουπόνια στα σχολεία.Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα - Ομολογεί το πρόβλημα του υποσιτισμού η υφυπουργός Παιδείας
 
Μικρογεύματα με κουπόνι σε 18 σχολεία της Αττικής θα παρέχονται από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που παρατηρείται με κρούσματα υποσιτισμού μαθητών. Αυτό ανακοίνωσε στην Βουλή η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκη, διευκρινίζοντας ότι τα μικρογεύματα θα παρέχονται σε όλους τους μαθητές των εν λόγω σχολείων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος στιγματισμού των μαθητών που χρήζουν βοήθειας.

Μάλιστα έχει ζητηθεί από το ΥΠΕΠΘ αρμοδίως και από τις 13 περιφερειακές διευθύνσεις να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους μαθητές που έχουν εντοπίσει στα σχολεία της δικαιοδοσίας τους. Ωστόσο, το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την Αττική και συγκεκριμένα σε σχολεία των περιοχών Ταύρου, πλατείας Βάθη, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Μενιδίου, Μοσχάτου, Δραπετσώνας, Νίκαιας, Ασπροπύργου και Ζεφυρίου.

Τα μικρογεύματα θα περιλαμβάνουν γάλα, μπισκότα δημητριακών, φρούτα και σάντουιτς και όπως διευκρίνισε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, θα είναι ελληνικά προϊόντα που θα πληρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής διατροφής.
Όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας «η αρμοδιότητά μας εξαντλείται στο να μπορούμε να δώσουμε σε ένα σχολείο καθ’ ολοκληρίαν ένα μικρογεύμα», κάτι για το οποίο έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες επαφές με τους διευθυντές σχολείων και τους υπευθύνους των κυλικείων. «Ξεκινάμε στα 18 σχολεία ενδεχομένως και την άλλη βδομάδα», είπε αποδίδοντας τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στα «γραφειοκρατικά εμπόδια» που υπήρξαν ώστε να «τρέξουν» οι σχετικές χρηματοδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, η κυρία Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι το μέτρο αυτό δεν επιλύει το πρόβλημα και όπως είπε το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε το σχολικό συμβούλιο, όπου το πρόσωπο - κλειδί είναι οι διευθυντές, οι οποίοι γνωρίζουν ποια παιδιά έχουν ανάγκη βοήθειας και στήριξης. Όπως επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί και η δράση του δικτύου που υπάρχει σε πολλές περιοχές με την στήριξη των ενοριών και των δήμων, ενώ υπάρχουν και τοπικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν με δική τους πρωτοβουλία. Όσον αφορά το υπουργείο Παιδείας, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε ότι γίνεται προσπάθεια παρεμβάσεων και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, όπως στο πλαίσιο του προγράμματος για την «Παιδική Φτώχεια» από κοινού με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη, ώστε η διαπιστωμένη βοήθεια να πηγαίνει απευθείας στην οικογένεια ώστε να μην στιγματίζεται το παιδί.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετικό το ότι έχει δρομολογηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα για τα σχολεία προβληματικών περιοχών, προτείνοντας «να εντοπίσουμε εκείνες τις λίγες οικογένειες που βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, είτε με υποστήριξη στο σχολείο, είτε με απευθείας βοήθεια στην οικογένεια». Σημειώνεται ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνον σε σχολεία της Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δείτε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν, τελικά, εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Δείτε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια στις 5 Ιουνίου με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας, στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.

Στα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν επίσης τη Δευτέρα 21 του μήνα.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οριστικά στις 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές-Κλήθηκε στη σύσκεψη και ο συνταξιούχος-επί χρόνια Διευθυντής Εξετάσεων

Οριστικοποιήθηκε για τις 21 Μαΐου η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών Εξετάσεων , σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας, υπό την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 Στη σύσκεψη κλήθηκε και παρέστη ο επί χρόνια και ίσως από τους πιο έμπειρους Διευθυντής Διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων κ. Μπαλίκος, ο οποίος διατύπωσε τις απόψεις τους  για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

 Στη σύσκεψη από τα στοιχεία που εξετάστηκαν  τα Βαθμολογικά Κέντρα θα είναι τα ίδια με πέρσι ενώ δεν αποκλείεται να μειωθούν τα Εξεταστικά Κέντρα, κυρίως εκεί που υπάρχουν λόγοι υποψήφιοι.
Το διδακτικό έτος θα λήξει στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και στις 18 του ίδιου μήνα για τα Λύκεια
Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση


Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου 2012 μέσω της ιστοσελίδας της ActionAid http://education.actionaid.gr/GAW2012, όπου και είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.
Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Β, Κουλαιδής :
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι μια διεθνής εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  από την Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών και εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 120 χώρες.
Η ActionAid Ελλάς συντονίζει για 9η φορά από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2012 την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να συμμετάσχουν και φέτος και να ενώσουν τη φωνή τους με εκατομμύρια άλλους από ολόκληρο τον κόσμο.
Η φετινή δράση έχει τίτλο «Δικαιώματα από την πρώτη μέρα!», Εκπαίδευση και Φροντίδα στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία. Τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας (0-8 ετών), παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία τους στο σχολείο και αργότερα στη ζωή. Παράγοντες όπως η σωστή διατροφή, η υγειονομική περίθαλψη, ένα ασφαλές περιβάλλον και η πρόσβαση σε ποιοτική και κατάλληλη εκπαίδευση, διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού.
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου 2012 μέσω της ιστοσελίδας της ActionAid http://education.actionaid.gr/GAW2012, όπου και είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.
Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού: Εφόσον συμπληρωθεί η σχετική φόρμα οι σχολικές μονάδες θα παραλάβουν δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό που θα περιλαμβάνει υποστηρικτικό υλικό για τη θεματική, σχέδια μαθήματος και ιδέες για δράσεις.
Διευκρινίζεται ότι προτεινόμενη δράση υλοποιείται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και δεν προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπων της οργάνωσης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ:Ο βαθμός θα μετράει στην προαγωγή των μαθητών- Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Ο βαθμός της Ερευνητικής εργασίας θα λαμβάνεται υπόψη στη προαγωγή των μαθητών και η  βαθμολογία του κάθε μαθητή στο μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας προκύπτει ως ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα και εκφράζεται με προσέγγιση δέκατου, ξεκαθαρίζει  διευκρινιστική εγκύκλιος του  Ειδικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Μ. Κοντογιάννη, προς τα Γενικά Λύκεια .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Οσον αφορά  το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012, σύμφωνα με την εγκύκλιο , ως ατομικός βαθμός του μαθητή λογίζεται η ομαδική βαθμολογία της επιμέρους μαθητικής ομάδας εργασίας του, και όχι του Τμήματος Ενδιαφέροντος.
Από το δεύτερο τετράμηνο του 2011-2012 πραγματοποιείται κανονικά η ατομική αξιολόγηση των μαθητών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενημέρωσης για σύγχρονα και υψηλού ενδιαφέροντος θέματα υγείας διοργανώνει ημερίδα στις 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.30  στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών με θέματα:
1) Ψυχολογικές πιέσεις για το παιδί και τον έφηβο στη σύγχρονη  κοινωνία.
Ιωάννης Τσιάντης: Αν.Καθηγητής παιδοψυχιατρικής - π.Δ/ντης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής,   Νοσοκομείο Παίδων <Αγία Σοφία>
2) Στρες-άγχος-κατάθλιψη ,το σύγχρονο πρόβλημα.
Δ.Δικαίος –Καθηγητής  Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τα μαθήματα λήγουν στις 18 για τα Λύκεια και στις 25 για τα Γυμνάσια- Ανοιχτή η ημερομηνία των πανελλαδικών


Στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και στις 18 του ίδιου μήνα για τα Λύκεια θα λήξει το διδακτικό έτος , σύμφωνα με συζητήσεις που έγιναν στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας υπό την υφυπουργό, αρμόδια για τις πανελλαδικές και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες ημέρες.

Οσον αφορά τις  πανελλαδικές εξετάσεις ενώ αρχικά διέρρευσε ότι θα ξεκινήσουν στις 21 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου σήμερα το esos ενημερώθηκε από το Γραφείο της υφυπουργού Παιδείας ότι ακόμη δεν ελήφθη σχετική απόφαση.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις συζητήθηκε να αρχίσουν στις 10 Ιουνίου και στις 15 του ίδιου μήνα οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.
Η εκτίμηση των επιτελών του υπουργείου Παιδείας είναι ότι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι στις 25 Ιουνίου και στις αρχές του επόμενου μήνα (Ιουλίου) θα κληθούν οι υποψήφιου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση για την εκπαίδευση στο Λύκειο Βαγίων

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση,  τα βίντεο που ακολουθούν θα τους δώσουν τη δυνατότητα, έστω και απο την οθόνη του υπολογιστή τους, να το κάνουν. Για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν σε μεγαλύτερη οθόνη και με υψηλότερη ανάλυση μπορούν να το κάνουν μέσα από το YouΤube, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί.

 

Α' μέρος


Β' μέρος

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Βαγίων εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία.