Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΒΑΓΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Λυκείου Βαγίων σας προσκαλούν στην Μουσική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  Λυκείου με την
Χορωδία Γυναικών Βαγίων,
θα συμμετέχει το μαθητικό συγκρότημα  SABOTAGE
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για βασικές ανάγκες λειτουργίας της βιβλιοθήκης του Σχολείου.

Με τιμή τα Δ.Σ. των Συλλόγων

 ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ






Τη θεατρική παράσταση «Ως τα τρίμματα του αδάμαντος – Ο Εξηνταβελόνης» , βασισμένη πάνω στο κείμενο του Κωνσταντίνου Οικονόμου εξ Οικονόμων «το οποίο αποτελεί προσαρμογή του Μολιερικού «Φιλαργύρου» παρακολούθησαν μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
Την σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του έργου έχει η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Μαρία Φραγκή η οποία έχει μακρά πορεία τόσο στην δημιουργία όσο και στην διδασκαλία του θεάτρου.
Την παράσταση προλόγισε ο θεωρητικός και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης.
Την διοργάνωση για την παρακολούθηση της παράστασης στην Αθήνα είχαν αναλάβει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου -Λυκείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.
Βλέποντας τα φωτισμένα πρόσωπα των παιδιών να βγαίνουν από το θέατρο καταλάβαμε ότι πρέπει να επαναλάβουμε τέτοιου είδους προσπάθειες, καθώς όπως επισημαίνει και η ίδια η Μαρία Φραγκή:
«Το μέλλον της τέχνης πρέπει να το προετοιμάζουμε, παρά να το περιμένουμε ».
Περισσότερα για αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια μπορείτε να δείτε στις συνεντεύξεις της κ. Φραγκή στους συνδέσμους που σας παραθέτουμε:
http://www.culturenow.gr/35863/maria-fragkh-to-mellon-ths-texnhs-na-to-proetoimazoyme-para-na-to-
http://panhellenicpost.com/archives/118361

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παρελθόν η Τράπεζα Θεμάτων - Το 9,5 βαθμός προαγωγής



Τι αλλάζει από φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις
Η φετινή εξεταστέα ύλη της Α’ και της Β’ Λυκείου δεν είναι λιγότερη από το μισό ούτε περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο που απέστειλε χθες στα σχολεία ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.
Με την εγκύκλιο το υπουργείο ενημερώνει τους μαθητές ότι επίκειται σύντομα η ρύθμιση για τις αλλαγές στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Α’ και Β’ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α’ Β’ και Γ τάξεων εσπερινού Γενικού Λυκείου που έχουν ήδη προαναγγελθεί.
Συγκεκριμένα ,θα νομοθετηθεί η κατάργηση της Τράπεζα Θεμάτων ως εξής: Η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων τις Α’ και Β’ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α’, Β’ και Γ’ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2015. Για τις Α’ και Β’ τάξεις Ημερησία Γενικού Λυκείου και Α’, Β’ και Γ’ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα και είναι κοινά για όλα τα τμήματα της τάξης. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατόν να δοθούν χωριστά θέματα εάν συντρέχει αποχρών λόγος, ο οποίος αναγράφεται σε σημείωση στο έγγραφο που περιέχει τα θέματα και παράλληλα συντάσσεται και σχετική πράξη στο βιβλίου πράξεων του διευθυντή του σχολείου.
Για την προαγωγή των μαθητών στις Α’ και Β’ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α’, Β’ και Γ’ τάξεις Εσπερινού θα απαιτείται πλέον γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών ετήσια επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται.

Τα Μόρια Εισαγωγής.

Για τους μαθητές που φοίτησαν το σχολικό έτος 2013-2014 στην Α’ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στις Α’ και Β’ τάξεις Εσπερινού και το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτών στη Β’ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στην Γ’ τάξη Εσπερινού, ο γενικός βαθμός προαγωγής από τις τάξεις αυτές δεν θα προσμετράτε στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α’ και Β’ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Εσπερινού δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Τέλος, σύντομα θα καταργηθεί το όριο φοίτησης στα ΑΕΙ (επαναφορά «αιωνίων» φοιτητών δηλαδή). Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημ. Χασάπης σε αντιπροσωπεία επί πτυχίων φοιτητών της Νομικής κα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνάντησε χθες, με πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται θα καταργηθεί κάθε νομοθετική πράξη που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ