Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με την Α΄ και Β΄ Λυκείου, τις πανελλήνιες εξετάσεις, το Τεχνολογικό Λύκειο, τα σχολικά βιβλία, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων και τα ΑΕΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σημεία από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα 28/03/2012 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δελτίο Τύπου

Σημεία από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα 28/03/2012 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Για τον προϋπολογισμό των Πανεπιστημίων:
Υπουργός:
 Ένα μείζον θέμα είναι ο προϋπολογισμός. Ξέρετε ότι με βάση το νόμο, έπρεπε να εκλεγεί το Συμβούλιο και το Συμβούλιο να εγκρίνει τον προϋπολογισμό. Επειδή αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα για τους γνωστούς λόγους αλλά επειδή είναι πάρα πολύ πιεστικό το θέμα το οικονομικό στα Πανεπιστήμια, γιατί μεταξύ άλλων, πέραν από τις δυσκολίες λόγω της κρίσεως, των μειωμένων προϋπολογισμών, όλα αυτά  που έχουν συμβεί και πλήττουν όλη την Ελλάδα και βεβαίως έχουν πλήξει τα Πανεπιστήμια, έχουμε και αυτή  την υπόθεση  με το PSI που έχει μειώσει κάποια αποθεματικά τα οποία υπήρχαν και μέσα στην προσπάθεια που κάνουμε για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτό το οικονομικό πρόβλημα, αποφασίσαμε να δώσουμε την έγκριση πάλι γι’ αυτό το χρόνο, για το 2012 στις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων, ώστε να μπορέσουν να  προχωρήσουν τα οικονομικά των Πανεπιστημίων.
Επαναλαμβάνω, ότι αυτό είναι ένα αίτημα των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων, αλλά το εκτιμήσαμε με ρεαλιστικό τρόπο λόγω της οικονομικής καταστάσεως που επικρατεί στη χώρα και λόγω του νέου γεγονότος αυτού που προέκυψε με τ’ αποθεματικά που απασχολεί τα Πανεπιστήμια.
Αναπληρωτής:
 Τώρα ερχόμαστε για άλλη μια φορά μέσα στο γενικό πλαίσιο από την πλευρά μας να προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τα Ιδρύματα όσον αφορά τα οικονομικά τους, απελευθερώνοντας τον προϋπολογισμό και λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη το τι έχει συμβεί, υπό την έννοια του κουρέματος των ομολόγων. Αυτό γνωρίζετε ότι έγινε βάσει του Νόμου 2469/97 όπου τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είχαν την υποχρέωση όλα τα διαθέσιμά τους να τα έχουν σε λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα της Ελλάδος μπορούσε να τα βάζει σε ένα κοινό Ταμείο και εκεί να επενδύει σε ομόλογα του Δημοσίου. Και έγινε αυτό το οποίο συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου