Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 21/12/2016

Πράξη 38η

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημαρχείου  συνήλθαν από κοινού τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου για να συζητήσουν τα εξής θέματα:
    1.    Φημολογία για συγχωνεύσεις σχολείων
    2.    Υποστελέχωση των σχολείων μας
    3.    Αναμοριοδότηση
Μετά από συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων που υπήρχαν για τα τρία αυτά θέματα αποφασίστηκε μετά τις γιορτές να ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των δύο συλλόγων με τον Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να τεθούν τα παραπάνω.
    4.    Κατασκευή φράχτη κατά μήκος των γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ.
 Επειδή έχουν συμβεί τραυματισμοί μαθητών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν τις μπάλες οι οποίες πέφτουν από τα γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ και κατευθύνονται στο παρακείμενο ρέμα, αποφασίστηκε η κατασκευή φράχτη ο οποίος θα συγκρατεί τις μπάλες. Η δαπάνη εξ ολοκλήρου θα καλυφθεί από τους δύο συλλόγους. Θα ζητηθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου η σύνταξη μελέτης και η επίβλεψη του έργου.
    5.    Υδροδότηση
Συζητήθηκε το πρόβλημα της υδροδότησης των σχολείων λόγω της χαμηλής πίεσης του νερού στη συγκεκριμένη περιοχή. Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους Δ/ντες να ζητηθεί από τον Δήμο επιχορήγηση για την προμήθεια δεξαμενών νερού, οι οποίες θα συνδεθούν με το υπάρχον πιεστικό σύστημα το οποίο θα εγκατασταθεί σε στεγασμένο χώρο του σχολείου.
    6.    Κλάδεμα δέντρων – μείωση ύψους πεύκων
Μετά από επανειλημμένα αιτήματα του σχολείου και των συλλόγων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εργολάβος κλάδεψε και μείωσε το ύψος των δέντρων εντός του προαυλίου. Επειδή όμως η εγκριθείσα δαπάνη δεν επαρκούσε και για τα υπόλοιπα, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου και παράλληλα με το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ αυτά παρέμειναν όπως ήταν.
Όμως λόγω του μεγάλου ύψους τους έχουν γείρει προς τα καλώδια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώσης και πρόκλησης ατυχήματος στο χώρο του σχολείου.
Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους Δ/ντες να ζητήσουμε την επίλυση του προβλήματος αρχικά από τις υπηρεσίες του Δήμου και αν χρειαστεί από την Δ.Ε.Η..
    7.    Δοχεία απορριμμάτων εξωτερικού χώρου
Να ζητηθεί από τις υπηρεσίες καθαρισμού του Δήμου η διάθεση τεσσάρων ( 4 ) δοχείων και η τοποθέτησή τους σε σταθερές θέσεις στο προαύλιο.
Υπήρχε σχετικό αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου 29/20-02-2015 του Λυκείου προς την αρμόδια υπηρεσία.
    8.    Βιβλιοθήκη
Έγινε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση της βιβλιοθήκης και δυνατότητα να λειτουργήσει ως δανειστική και για άλλους ενδιαφερόμενους εκτός των μαθητών.
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας


Παπακωνσταντίνου Δημήτριος                Μέξης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου