Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΒΑ



Με επιτυχία έγινε το Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης με θέμα: «Αξιοποιώντας τα Μουσεία, τα Τοπία Μνήμης και τους Γεώτοπους για την Εκπαίδευση του Πολίτη στο 21ο αιώνα» με έναρξη Παρασκευή 14-5-2017 έως την Κυριακή 14-5-2017.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν εισηγήσεις προσκεκλημένων επιστημόνων, οι οποίες καλύπτουν τις θεματικές του συνεδρίου και οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε αυτό το κομμάτι εντάσσεται και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσειοσκευών κλπ 4 ελληνικών μουσείων (μουσείο Ακρόπολης, Βυζαντινό & Χριστιανικό μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό μουσείο Θεσ/νίκης, μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή).
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν 10 εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάστηκαν αυτή την περίοδο από ομάδες εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, (συμμετέχουν 200 εκπ/κοί), ειδικά για τις εργασίες του συνεδρίου σε βιωματικά εργαστήρια για 10 επιλεγμένα μουσεία/ τόπους μνήμης/ γεώτοπους της Στερεάς Ελλάδας με την καθοδήγηση εξειδικευμένων μουσειοπαιδαγωγών.


                                                  Video και φωτογραφίες από την εκδήλωση

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου