Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ





Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στη Θήβα η σύμβαση για την εγκατάσταση μονάδας Φωτοβολταϊκών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βαγίων.

Η μονάδα ισχύος 10kw θα λειτουργεί με το σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) και θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες των σχολείων μας σε ηλεκτρικό ρεύμα, δίνοντας τους έτσι μια βαθιά οικονομική ανάσα, δεδομένου ότι το 30% της κρατικής επιχορήγησης δαπανάται τώρα  στην  αποπληρωμή του ρεύματος.

Επίσης, η επιπλέον παραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την θέρμανση του κτιρίου με κλιματιστικά μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης.
Κατά την υπογραφή  της σύμβασης παρέστησαν ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτ/θμιας εκπ/σης του Δήμου Θήβας κ. Κων/νος Τυρηνόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Βαγίων κ. Σωτήριος Δρένιος ο οποίος και ασχολείται με το παραπάνω πρότζεκτ και από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Σιδέρης και η κ. Παλαιογιάννη.

Εμείς από την πλευρά μας προσδοκούμε την γρήγορη εκτέλεση των υπόλοιπων διαδικασιών για την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.

Τέλος, ευχαριστούμε τον συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Μέξη από την MEXIS ENERGY, ο οποίος προσέφερε δωρεάν στα σχολεία μας  την μελέτη της κατασκευής της μονάδας, καθώς  και όλες  τις γραφειοκρατικές  διαδικασίες με τον ΔΕΔΔΗΕ.


                                        Σύλλογοι   Γονέων  Γυμνασίου και Λυκείου Βαγίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου