Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός αστρονομίας «Οδυσσέας»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBV44_pN2JH1hw4cOBoeWzyafchSRCrPWQjml-IxUoT8yYUmkCdIHgWuA2h6y7iX-83Soh5DtoTMKrWingxHBh9lgc4oHkA14_Rq1Iv4hyAuo1QFdtW2qkfvYXEw7aLt0m0s6DFr3faqYK/s1600/5.jpg 
Αν οι μαθητές σας ενδιαφέρονται για την αστρονομία και την εξερεύνηση του διαστήματος, τότε ο «Οδυσσέας» είναι η κατάλληλη για αυτούς δραστηριότητα! Ο «Οδυσσέας» είναι ένας Ευρωπαϊκός διαγωνισμός διαστήματος  που καλεί μαθητές μεταξύ 14 και 18 ετών να ετοιμάσουν και να καταθέσουν μια εργασία για την εξερεύνηση του διαστήματος χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Η δομή της εργασίας είναι τέτοια που μπορεί να ενσωματωθεί στη δημιουργία Projects για την Α’ και Β’ λυκείου. Στις ομάδες που συμμετέχουν παρέχεται πλούσιο υποστηρικτικό υλικό μέσα από το website του διαγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα δίνεται στις ομάδες, η προτεινόμενη φόρμα για τη δημιουργία της εργασίας με επεξηγηματικά κείμενα, χρήσιμες συμβουλές, λίστα με ενδιαφέροντα websites για την εύρεση υλικού και θεμάτων καθώς και παραδείγματα εργασιών.
Για τους εκπαιδευτικούς παρέχεται πλήρης οδηγός που μπορεί να τους βοηθήσει στο να υποστηρίξουν ενεργά τους μαθητές στη διαδικασία του διαγωνισμού.
Οι εργασίες μπορούν να είναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά και η κατάθεσή τους είναι μέχρι 15 Ιανουαρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στο site του διαγωνισμού ή στείλτε μας e-mail στο eleftheria@ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου