Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση εκπαιδευτικών και γονέων για συμμετοχή σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη ΜΗ ΒΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, ο ΣΣΝ της ΔΔΕ Βοιωτίας πρόκειται να συνεργαστεί με τον οργανισμό «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία». Ο οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία» (ΚΧΠΒ) εργάζεται σε διεθνές επίπεδο και προωθεί κάθε δράση, σκέψη και πρωτοβουλία που στοχεύει στον τερματισμό των πολέμων στον κόσμο, αλλά και στην εξάλειψη της βίας σε κάθε της μορφή. Η μεθοδολογία εργασίας της είναι βασισμένη στην Ενεργή μη-βία.
Στα πλαίσια της συνεργασίας και για την υποστήριξη του «Δικτύου Σχολείων για τη Μη Βία» που προωθεί ο οργανισμός ΚΧΠΒ, προβλέπεται να υλοποιηθούν:
·     Πρόγραμμα και δράσεις με τίτλο: «Αγώνες και Προσωπικότητες της  Μη - Βίας».
·     Προώθηση και υποστήριξη του Διεθνή Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα "Ειρήνη Είναι".
·     Σεμινάρια εκπαίδευσης στην Ενεργή Μη Βία.
Για το τρέχον σχολικό έτος πρόκειται να υλοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης στην Ενεργή Μη Βία, σε Λιβαδειά και Θήβα.
Στόχος των σεμιναρίων είναι να καταστήσουν ικανούς στους συμμετέχοντες, να κατανοούν καλύτερα τους μηχανισμούς της συμπεριφοράς, να έρθουν σ’ επαφή με τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και να γνωρίσουν τη μεθοδολογία της Ενεργής Μη Βίας, ως εργαλείο αλλαγής σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. 
Πρόκειται για βιωματικά - μαθησιακά εργαλεία προσωπικής βελτίωσης, που αναπτύσσουν την ικανότητα αναγνώρισης και αντιμετώπισης των καθημερινών μορφών βίας που βιώνουμε. Παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης τη συμπεριφοράς, τόσο στις διαπροσωπικές, όσο και στις ενδοοικογενειακές ή ενδοσχολικές σχέσεις (γονιός - παιδί, εκπαιδευτικός – μαθητής, εκπαιδευτικός - γονέας). 
Το κάθε σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη: θεωρητικό και πρακτικό (βιωματικό), έχει διάρκεια 20 ωρών και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις 5/ωρες συναντήσεις. Για να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να εργαστούν ικανοποιητικά πάνω στα αντικείμενα, οι συναντήσεις θα υλοποιούνται μία (1) κάθε μήνα. Προβλέπεται να υλοποιηθούν από μία για τους μήνες: Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο & Ιούνιο του 2013. Για την αποτελεσματική λειτουργία ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 20 ανά τμήμα. Αν υπάρξουν περισσότεροι των 20 ενδιαφερόμενοι, θα δημιουργείται νέο τμήμα, ακολουθώντας το παραπάνω πρόγραμμα, άλλη ημέρα της εβδομάδας.
Επιδίωξη είναι, να συνδυαστεί η εκπαίδευση στην Ενεργή Μη Βία, με την υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού (ΚΧΒΠ): «Αγώνες και Προσωπικότητες της  Μη - Βίας» και «Ειρήνη Είναι» και οι συνάδελφοι που θα εκπαιδευτούν, να το υλοποιήσουν, (με την ενεργή υποστήριξή μας), στα σχολεία που διδάσκουν.
Για τα άλλα δύο προγράμματα θα υπάρξει στη συνέχεια πιο αναλυτική ενημέρωση.

Πληροφορίες: Συμβουλευτικός Σταθμό Νέων (ΣΣΝ), ΔΔΕ Βοιωτίας, τηλ.: 2261350381.
Υποβολή αιτήσεων για τα σεμινάρια εκπαίδευσης στην Ενεργή Μη Βία από: 11/2/13 έως 20/2/13, στο fax 2261029970 (ονοματεπώνυμο, σχολείο, ειδικότητα), προς ΣΣΝ Βοιωτίας, ή στο e-mail: sumstanvoi@dide.voi.sch.gr
Παρακαλούνται οι κ.κ. Δ/ντές να ενημερώσουν τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ιστοσόλόγιο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων http://sumstanvoi.blogspot.gr/


Ο ΑΝΑΠΛ. Δ/ΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου