Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας

Έπειτα από ένα χρόνο εργασίας και συνεργασίαςμελών των Συλλόγων Γονέων, εθελοντών κατοίκων τουχωριού μας, των Διευθυντών και καθηγητών του σχολείου μας που διέθεταν τον ελεύθερο χρόνο τους, προχώρησε η καταγραφή και ταξινόμηση  των  βιβλίων της σχολικής βιβλιοθήκης μας.

Από την αρχή αυτής της διαδικασίας, εκτός από τους γονείς και πολλοί κάτοικοι των Βαγίων με την  ηθική και  οικονομική τους υποστήριξη, μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την οργάνωση της   βιβλιοθήκης. 
Έτσι προχωρήσαμε στην αγορά βιβλίων  και του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία  της.

Η θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας σε αυτήν την προσπάθεια μας έδωσε ισχυρή ώθηση να συνεχίσουμε.
Αρκετά σημαντική βοήθεια για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με αξιόλογα βιβλία, ενημέρωση και καθοδήγηση για την σωστή οργάνωση του έργου που αναλάβαμε, δηλαδή την καταγραφή, κωδικοποίηση και  ταξινόμηση των βιβλίων είχαμε από τον Δ/ντη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς Λεωνίδα Διαμαντή,την βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας Μαγδαληνή Παπαδοπούλου και τον πρώην Γυμνασιάρχη  Βαγίων  Μιχάλη Λυμπεράτο.


Μεγάλη χαρά και κουράγιο να συνεχίσουμε πήραμε όταν τα Χριστούγεννα που πέρασαν τα παιδιά μπόρεσαν να δανεισθούν τα μέχρι τότε καταγεγραμμένα λογοτεχνικά βιβλία. Τώρα στην
διάθεσή της εκπαιδευτικής κοινότητας υπάρχουν περισσότερα σε αριθμό και ποικίλου περιεχομένου βιβλία – λογοτεχνικά, ιστορικά, επιστημονικά, ξενόγλωσσα- και η αίθουσα γενικά μπορεί να
λειτουργήσει καλύτερα ως χώρος ανάγνωσης αλλά καιγια άλλες σχετικές δραστηριότητες.
Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να στηρίξει το έργο του Σχολείου και να συνεχίσει να βρίσκει ανταπόκριση σταπαιδιά, ώστε να τα βοηθήσει δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια να ανοίξουν περισσότερα«παράθυρα» στον κόσμο της γνώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου