Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11-05-2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Βαγίων, ομιλία με θέμα την σχολική επιθετικότητα, με ομιλητές την κ. Γιώτα Κοβάνη, ψυχολόγο, και τον κ. Στράτο Πάλλη, παιδοψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βαγίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο σχολείων.
     Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εξαιρετικούς ομιλητές για τις διάφορες πτυχές του ενδιαφέροντος και πάντα επίκαιρου αυτού θέματος, καθώς και για την στάση που ενδείκνυται να τηρούν οι ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, απέναντι σε περιπτώσεις επιθετικότητας και εκφοβισμού. Ιδιαίτερα τονίστηκε ο ρόλος της οικογένειας για την συγκρότηση της προσωπικότητας του παιδιού, ήδη από την βρεφική ηλικία, καθώς και η ανάγκη στενής συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών γενικότερα. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία το ακροατήριο διατύπωσε τις απορίες, αλλά και τους προβληματισμούς και τις θέσεις του.

     Ευχαριστούμε θερμά τους δύο επιστήμονες οι οποίοι, με πληρότητα αλλά και τρόπο άμεσο και κατανοητό, προσέγγισαν το θέμα, προσφέροντας αφιλοκερδώς τον χρόνο και τις γνώσεις τους, με στόχο να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τόσο του σχολείου, όσο και της οικογένειας.






















    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου