Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οι 9 αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ του 130σέλιδου σχεδίου νόμου που παρουσίασε η υπ. Παιδείας στο υπουργικό Συμβούλιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με ένα κείμενο 14 σελίδων , περιληπτικό του 130σέλιδου σχεδίου νόμου , για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ –το οποίο δημοσιεύει το esos- και αφορά τόσο τους φοιτητές όσο και τους καθηγητές και τις διοικήσεις των, προσήλθε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και παρουσίασε.Συμφωνα με την εισήγηση:
1. Εισαγωγή του θεσμού του Συμβουλίου Ιδρύματος
Θεσπίζεται το Συμβούλιο Ιδρύματος, αξιοποιώντας εμπειρίες και πρακτικές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,  που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στον απογαλακτισμό των ΑΕΙ από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι βασικές του αρμοδιότητες είναι ελεγκτικές και εγκριτικές συγκεκριμένων πράξεων της διοίκησης του ιδρύματος. Παράλληλα, το Συμβούλιο έχει την τελική έγκριση του στρατηγικού πλαισίου ανάπτυξης των ιδρυμάτων.
Το Συμβούλιο κάθε ιδρύματος αποτελείται από 7 καθηγητές, εκλεγμένους για τετραετή θητεία από τους καθηγητές του ιδρύματος,  7 εξωτερικά μέλη που επιλέγονται για τετραετή θητεία από τους εκλεγμένους καθηγητές του Συμβουλίου και ένα φοιτητή εκλεγμένο από ενιαίο ψηφοδέλτιο για ετήσια θητεία, με καθολική ψηφοφορία των ενεργών φοιτητών του τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου