Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στο εξωτερικό τα σχολικά βιβλία… «νοικιάζονται»



Έλλη Ισμαηλίδου
Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μιλούν στο «Βήμα» για το σύστημα διανομής σχολικών βιβλίων στη χώρα τους
Στο εξωτερικό τα σχολικά βιβλία… «νοικιάζονται»
Την επαναχρησιμοποιήση των σχολικών βιβλίων προωθεί το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Την ίδια στιγμή, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού τα βιβλία "νοικιάζονται" δωρεάν στους μαθητές, οι οποίοι οφείλουν να τα επιστρέψουν άθικτα, υπό την απειλή... προστίμου
Αθήνα

Την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων προωθεί φέτος το υπουργείο Παιδείας, καλώντας τους μαθητές να… επιστρέψουν τα βιβλία τους που βρίσκονται σε καλή κατάσταση μέχρι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, ώστε αυτά να παραδοθούν σε άλλους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οπως αναμενόταν, το εν λόγω «Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων» έχει πυροδοτήσει έντονο δημόσιο διάλογο σχετικά με τα συστήματα διανομής σχολικών βιβλίων σε διεθνές επίπεδο.

Οφείλουν τα βιβλία να παραδίδονται στο μαθητή «δια παντός» ή μήπως η προσωρινή χρήση τους, εν είδει δανεισμού για ένα έτος, αναγκάζει τους μαθητές να τα… σέβονται περισσότερο; Ποια πολιτική ακολουθούν οι χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής στον εν λόγω τομέα; Και πώς αποφεύγουν φαινόμενα όπως το κάψιμο ή τον βανδαλισμό των βιβλίων από οργισμένους μαθητές μετά τις εξετάσεις; Μία Γαλλίδα, ένας Ισπανός, μία Αμερικανίδα και ένας Βρετανός μιλούν στο «Βήμα» για το σύστημα διανομής βιβλίων που ισχύει στη χώρα τους.
Η συνέχεια εδώ >>> www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου