Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

“Οι ξένες γλώσσες είναι επένδυση”




Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος εξηγεί στη “ΜτΚ” γιατί οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν ξένες γλώσσες
Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης που η αναζήτηση εφοδίων για την επαγγελματική αποκατάσταση είναι το ζητούμενο, η κατάργηση του δικαιώματος επιλογής στη δεύτερη ξένη γλώσσα είναι... ταφόπλακα για την εκπαίδευση χιλιάδων νέων παιδιών. “Μάθετε γλώσσες” συστήνει ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος και εξηγεί στη “ΜτΚ” το γιατί.
“Γενικά, οι ξένες γλώσσες είναι η καλύτερη εκπαίδευση για τη νέα γενιά. Ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει, πιστεύω, ένα σαφές προβάδισμα της Γερμανικής γλώσσας χωρίς σε καμία περίπτωση να υποτιμώ και τη Γαλλική, μια ουμανιστική γλώσσα, μια γλώσσα πολιτισμού. Οι σχέσεις ωστόσο των κατοίκων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας με τη Γερμανία είναι διαφορετικές και αυτό διότι ήδη υπάρχουν Έλληνες εκεί, οι οποίοι διατηρούν ισχυρότατους δεσμούς με την περιοχή μας" επισημαίνει ο κ. Μουσιόπουλος.
Η συνέχεια εδώ >>> Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου